Viljens Psykologi
Af Roberto Assagioli

Kan bestilles via www.filosofiskboghandel.dk og tlf. 86 20 14 15

Viljens Psykologi, Roberto Assagioli, 224 sider, 248 kr. Kentaur Forlag 2005

 

Anmelderne skriver:

Lektørudtalelsen:
"Assagioli beskriver forskellige former for vilje: den stærke, den intelligente, den gode og den transpersonlige vilje . Samt mange flere interessante aspekter. Bogen vil have stor appel til nutidsmennesker med interesse for psykologi, spiritualitet og selvudvikling, skrevet i et moderne sprog, der er nemt at forstå for det brede publikum."

Lektør Ellen Lind Jensen; Bibliotekernes lektørudtalelse, 2005-13 Læs hele anmeldelsen

I magasinet "Psykologi":
"Viljens psykologi berører et hav af emner: viljens værdi, psykologisk åndedræt og næring, frygt, grådighed, depression, lidenskab, kærlighed, arrogance, selvnedvurdering, bekræftelse, beslutninger,valg ,etc. Der er nok at vælge imellem, og alt er dybt interessant."

Lone Dyeholm, i magasinet "Psykologi" nr. 4 2005

I VisdomsMagasinet:
"Allerede inden jeg åbnede bogen »Viljens Psykologi« af Roberto Assagioli, slog det mig, at emnet er uhyre vigtigt. For hvad ved vi egentlig om viljen? Ja – hvad er vilje i det hele taget? Når vi ser en spinkel plante bryde gennem den hårde asfalt, er der så tale om ukuelig vilje? Og hvor kommer denne vilje fra? Når en hanløve i angst for at miste sit revir kaster sig ud i en kamp på liv og død, er det så udtryk for vilje? Hvornår er vilje instinktiv, og hvornår er den bevidst?

Til slut vil jeg gøre opmærksom på, at »Viljens Psykologi« har en undertitel: »En guide til selvrealisering«, og bogen er i sandhed en træningsmanual. Den tager læseren ved hånden på vejen til erkendelse og integration af viljen . Behøver jeg at tilføje, at bogen kan anbefales på det varmeste?"

Erik Ansvang, i VisdomsMagasinet juni 2005 Læs hele anmeldelsen


Bagside præsentation

Når du opdager din egen vilje, er det en åbenbaring, der på radikal vis kan udvide din selverkendelse og dit potentiale for indre vækst og ydre handling. Men før du kan virkeliggøre viljens enestående muligheder, må du forstå dens sande natur, og hvordan du træner og udvikler den.

Dr. Roberto Assagioli, en af den moderne psykologis pionerer og kollega til Freud, Jung og Maslow , var berømt for sin udforskning af menneskets højere bevidsthed . I Viljens Psykologi forlader han den gamle opfattelse af viljen som en streng og undertrykkende kraft, der tvinger os til at gå imod vores naturlige drifter. I stedet viser han os viljen som en konstruktiv kraft, der udnytter intuition , drifter, følelser og forestillinger til at opnå en fuldkommen selvrealisering.

Han giver også eksempler på øvelser til at træne viljen, så den fungerer optimalt på alle eksistensens planer – fra det personlige til det transpersonlige og ind i det område hvor den personlige vilje bliver ét med den universelle.

Roberto Assagiolis visdom kommer levende til udtryk i denne bog i en balance mellem kærlighed og vilje, indre vækst og ydre handling. Han forener dynamisk kraft med ynde, skønhed og glæde.

Kan bestilles via www.filosofiskboghandel.dk og tlf. 86 20 14 15

Viljens Psykologi, Roberto Assagioli, 224 sider, 248 kr. Kentaur Forlag 2005